hometrainer of crosstrainer

Hometrainer of crosstrainer: wat is de beste keus?

Twijfel jij tussen de hometrainer of crosstrainer om thuis te trainen? Wat is de beste keus voor jou?

Kiezen tussen een hometrainer of crosstrainer is lastig. Je kunt je geld maar één keer uitgeven en je wil wel de beste machine voor je geld. Toch?

Ik zal je helpen bepalen wat voor jou de beste keus is. Een hometrainer of een crosstrainer. Als je na dit artikel nog twijfelt kun je in dit artikel nog meer verschillende vinden.

Wat vind je het leukst?

Het eerste waar je naar moet kijken wanneer je twijfelt tussen een hometrainer of crosstrainer is: Welke cardiomachine vind je het leukst?

Je verbrand het meeste vet en traint de meeste spieren als je de machine daadwerkelijk gebruikt! Als de hometrainer of crosstrainer ongebruikt thuis staat omdat je het eigenlijk niet leuk vind dan ga je jouw doelen nog niet halen.

Het eerste en belangrijkste criteria is daarom: welke machine en beweging vind je het leukst om te doen?

Op een hometrainer maak je een beweging die lijkt op een fietsbeweging. Met een crosstrainer maak je een meer voortschuivende beweging. De ene is niet perse beter dan de andere. Maar welke vind jij leuker?

Naast de hometrainer of crosstrainer kun je ook kijken naar een spinningfiets, loopband of naar een roeitrainer voor thuis. Misschien passen deze cardiomachines wel beter bij je dan een crosstrainer of hometrainer!

Hometrainer of crosstrainer: de grote verschillen

De hometrainer en crosstrainer zijn allebei prima cardioapparaten om thuis te trainen. Er zitten natuurlijk wel verschillen tussen de twee. De belangrijkste verschillen zijn:

  • de beweging op het fitnessapparaat
  • de spieren die getraind worden
  • de hoeveelheid calorieën die verbrand worden

De beweging en spieren

De beweging op een hometrainer lijkt op een fietsbeweging. Bij deze beweging gebruik je voornamelijk je onderlichaam. Je kunt bij de training je bovenlichaam erbij betrekken door om de paar minuten op de pedalen te gaan staan en bijvoorbeeld push-up beweging te maken.

Dit is bij een crosstrainer niet nodig. Bij een crosstrainer maak je een voortschuivende beweging waarbij je het onder én bovenlichaam gebruikt. Je gebruikt hierbij de verschillende spieren in het onder en bovenlichaam.

Met een crosstrainer ben je meer met het hele lichaam bezig en met een hometrainer wat meer met het onderlichaam. Het is heel persoonlijk welke beweging jij prettiger vind.

Calorieën verbranden

Zit er een groot verschil tussen een hometrainer of crosstrainer als het gaat om de hoeveelheid calorieën die je verbrand?

Nee, er zit maar weinig verschil tussen.

Op zowel de crosstrainer als op de hometrainer verbrand je flink wat calorieën met een uurtje trainen. Met een workout van een uur verbruik je ongeveer (afhankelijk van je o.a. je gewicht):

  • 517 kilocalorieën op een hometrainer
  • 536 kilocalorieën op een crosstrainer

Het verschil is dus niet heel groot. Niet groot genoeg om je keuze tussen een hometrainer of crosstrainer hiervan af te laten hangen. Met beide fitnessapparaten verbrand je genoeg calorieën om je te helpen met afvallen of fitter te worden.

Kies jij voor een crosstrainer?

Als jij de crosstrainer het prettigste cardio apparaat vind dan kan ik je de volgende crosstrainer voor thuis aanbevelen: de Focus fitness fox 5 crosstrainer.

Deze crosstrainer staat op nummer 1 in onze crosstrainer top 5.

Bekijk de crosstrainer top 5

En wel om de volgende redenen:

Focus Fitness bied twee jaar garantie op onderdelen en zelfs vijf jaar op het frame. Met een vliegwiel van 20 kilo en een totaal gewicht van 70 kilo is de Fox 5 heel stabiel. Ook heeft de Focus fitness fox 5 een belastbaar gewicht van 150 kg wat zeer goed is voor een crosstrainer uit deze prijsklasse.

Wil jij weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een crosstrainer? Kijk dan eens naar dit artikel: crosstrainer kopen waar op letten.

Kies jij voor een Hometrainer?

Kies jij voor een hometrainer dan kan ik je de volgende hometrainer van harte aanbevelen: de Fitbike ride 5. Deze staat op nummer 1 in onze hometrainer top 5!

Bekijk de hometrainer top 5

De Fitbike ride 5 is een mooie hometrainer met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Met een vliegwiel gewicht van 20 kg en een algeheel gewicht van 38 kg is dit een degelijke hometrainer. De Fitbike heeft 2 jaar garantie op de onderdelen en zelfs 5 jaar op het frame.

Een prima keus dus als je op zoek bent naar een hometrainer.

Wil jij weten waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een hometrainer? Kijk dan eens naar dit artikel: hometrainer kopen waar op letten.

Share:

Geef een reactie