Salta Excellent Ground review

Salta Excellent Ground review

Met een trampoline in de tuin is er altijd iets leuks om te doen voor de kinderen. Ze kunnen er hun energie op kwijt en hebben de mogelijkheid om veilig buiten te spelen. De Salta Excellent Ground is een trampoline die je in moet graven. Maar dat heeft als voordeel dat hij minder in het zicht staat en dat kinderen er goed zelf op en af kunnen klimmen.

Salta staat bekend om zijn betaalbare en toch duurzame trampolines. Maar is de Salta Excellent Ground de beste keuze? Is het ingraven niet heel erg lastig en is de kwaliteit van het doek en de veren wel goed? In deze review lees je alles over de plus- en minpunten van deze Salta trampoline.

De 8 pluspunten van de Salta Excellent Ground:

 1. Stevige en duurzame trampoline
 2. Minder ingraafwerk
 3. PVC beschermrand voor veilig springen
 4. Staat niet in het zicht
 5. Kinderen kunnen zelf op en af klimmen
 6. Ventilatiesysteem voor doorstroom van de lucht
 7. Sterke veren
 8. Beschikbaar in ronde of vierkante vorm en verschillende formaten

De 3 minpunten van de Salta Excellent Ground:

 1. Beschermhoes wordt er niet bijgeleverd
 2. Ingraven is een stevige klus
 3. Trampoline verwijderen zorgt voor extra werk in de tuin

De Salta Excellent Ground in een notendop

Salta Excellent Ground trampolines zijn verkrijgbaar in een ronde of vierkante variant. Welke vorm je ook kiest, ze zijn ontwikkeld om het gebruik ervan zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken. Dat begint al bij het ingraven, het gat hoeft niet zo groot en diep te zijn. Verder maakt het geïntegreerde ventilatiesysteem het springen erg comfortabel. Dit zorgt er namelijk voor dat de lucht goed kan doorstromen. Salta Ground trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Kies je voor een ingegraven trampoline, dan valt deze niet op in de tuin. Ook kunnen de kinderen er makkelijk zelf op en af klimmen, want de trampoline is maar 25 cm hoog. De beschermrand zorgt ervoor dat ze zich niet aan de veren kunnen bezeren en voorkomt dat kinderen of dieren onder de constructie kunnen kruipen. De Salta is zeer stabiel en robuust gebouwd.

De Salta Excellent Ground heeft weinig minpunten

De enige minpunten aan een ingegraven trampoline is het werk van het ingraven. Maar dat hoef je slechts een keer te doen en vervolgens heb je er jaren plezier van. Bij de trampoline past ook een beschermhoes, maar die wordt er niet standaard bij geleverd. Het is wel een goed idee om die erbij te nemen, om de materialen tegen weersinvloeden te beschermen. Wil je de trampoline weghalen, dan is er ook weer het extra werk van het herstellen van de tuin.

De belangrijkste eigenschappen van de Salta Excellent

Laten we in deze Salta Excellent Ground review eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van deze trampoline:

Hoe is het springvlak?

De springmat van de Salta Excellent Ground trampolines is gemaakt van polypropyleen. Het is een stevig, duurzaam materiaal en je krijgt hier ook twee jaar garantie op. Het doek is voorzien van 8-voudig gestikte naden en is dan ook belastbaar tot 150 kilo. Het springen gaat lekker soepel op deze trampoline. Deze kwaliteitsmat staat garant voor urenlang springplezier.

Hoe is de kwaliteit van de veren?

Het doek is met conische veren van gegalvaniseerd staal bevestigd aan het frame van de trampoline. Het is afhankelijk van het formaat dat je kiest, hoeveel veren er gebruikt zijn. De kwaliteit van de veren bepaalt natuurlijk het springgemak en het comfort. Bij Salta weten ze dit en daarom gebruiken ze goudkleurige, dubbele veren die extra lang zijn.

Elke springer op deze trampoline kan genieten van de optimale vering die de trampoline levert. Mensen die een Salta hebben gekocht, geven aan dat de vering uitstekend is en dat er ook geen gepiep van veren te horen is.

Hoeveel graafwerk heb je bij deze trampoline?

Bij de Salta Excellent Ground wordt een handleiding meegeleverd. Hierin staan duidelijk de stappen uitgelegd die nodig zijn voor het ingraven van de trampoline. Gemiddeld kost het ingraven en monteren tussen de 60 en 90 minuten. De trampoline is zo ontworpen, dat dit zo min mogelijk tijd en energie kost. De poten zijn lager en de kuil hoeft minder diep te zijn. Het is bovendien niet erg ingewikkeld om te doen.

Toch is het natuurlijk wel zwaar werk en er zijn ook reviews te lezen, waarbij het ingraven een hele middag gekost heeft. Dit is mogelijk ook afhankelijk van de grondsoort en hoe handig je zelf bent. De meeste mensen vinden uiteindelijk dat het werk zeker de moeite waard was, omdat hun kinderen zoveel plezier van de trampoline hebben.

Hoe springt de Salta Excellent Ground?

Zowel kinderen als volwassenen hebben plezier van de Salta Excellent Ground trampolines. Eigenlijk is iedereen enthousiast. Het springen is comfortabel en gaat soepel. Dat komt ook door het bijzondere ventilatiesysteem, dat ervoor zorgt dat de lucht gemakkelijk van onder de trampoline vandaan kan stromen. Bij andere trampolines hoor je nog wel eens het bekende “plop” geluid, dat zul je bij de Salta niet horen.

Zowel kleine als grote kinderen kunnen veilig op de trampoline spelen. Omdat hij laag bij de grond is, is het geen probleem voor ze om er zelf op en af te gaan. De veiligheidsrand is een grote pre, waarbij deze zowel over de veren gaat als tot aan de grond komt. Op die manier voorkomt hij dat er kinderen onder kunnen kruipen. Dat geeft ouders een veilig gevoel. De trampoline is erg stevig en mensen zijn in reviews erg te spreken over de kwaliteit.

Een ronde of vierkante Salta?

Voor je een trampoline aanschaft, is het goed om na te denken over welke vorm je wilt: een ronde of een vierkante. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

Ronde trampoline

Ronde trampolines zijn geschikt voor een tuin waar veel ruimte beschikbaar is. Je verliest veel ruimte als je een ronde trampoline in een hoek zet. Deze vorm past wel mooi in een tuin waar al veel ronde vormen zijn, zoals een bloemperk of een vijver.

Wat je ook in je overweging mee kunt nemen is de verenspanning. Door de ronde vorm van de trampoline is de spanning die de veren op het doek uitoefenen overal gelijk. Het kind wordt daardoor vanzelf naar het midden van de springmat gestuurd. Dat verhoogt de veiligheid, want ze zullen minder snel naar de rand van de trampoline springen.

Vierkante trampoline

De vierkante trampoline heeft als voordeel dat hij beter in de gemiddelde rechthoekige tuin past. Je kunt hem goed in een hoek kwijt en verliest dan geen ruimte. Daarom is dit de beste keuze als je niet veel ruimte hebt.

De verenspanning op een vierkante trampoline is niet overal gelijk. Kinderen zullen daardoor  sneller gebruik maken van de hele springmat, en dus ook in de buurt van de rand komen. Het is goed om dit in gedachten te houden als je een keuze maakt. Vierkante trampolines zijn meer geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.

Voor wie is deze trampoline een goede keuze?

De Salta Excellent Ground trampoline is een goede keuze voor alle ouders met kleine en grotere kinderen en een tuin om hem in te plaatsen. Je kiest voor een inground trampoline, als je wilt dat je kinderen het hele jaar door kunnen genieten van het springen. Het is een bijkomend voordeel dat deze dan ook niet heel erg in het zicht staat. Verder is deze trampoline veilig, want hij is laag bij de grond en voorzien van een beschermrand.

Wel moet je rekening houden met het feit dat je de trampoline moet ingraven. Dat is met een paar uurtjes werk te doen en het is niet erg moeilijk. Maar als je hier tegenop ziet, dan is een opbouw trampoline misschien een betere keuze. De Salta Excellent Ground is een duurzame, maar ook heel betaalbare trampoline, waar je kinderen jaar in jaar uit plezier van zullen hebben.

Share: