5 afvallen tips

5 tips voor afvallen

In dit artikel vind je 5 tips die jou helpen om snel die kilo’s kwijt te raken! Lees snel verder! Heb je de onderstaande tips gelezen en ben je op zoek naar meer tips dan kun je eens kijken naar deze beste afvaltips voor geleidelijk afvallen.

1. Neem altijd een goed ontbijt

Een goed ontbijt is ontzettend belangrijk! Het zorgt ervoor dat jouw stofwisseling op gang komt. Een goed ontbijt is een maaltijd met voldoende eiwitten, vet en complexe koolhydraten. Dus geen witte boterhammen met pasta… Dit geeft je alleen een korte suikerrush en niet langdurige energie om de dag goed te beginnen.

Neem bijvoorbeeld een omelet met veel groentes. Dan heb je een ontbijt wat je de hele ochtend voldoende energie geeft!

2. Neem een tussendoortje

De periode tussen twee maaltijden is vrij lang. Tegen de tijd dat je met de lunch begint heb je zo’n trek dat de kans dat je heel veel gaat eten heel groot is. Zorg daarom dat je tussendoor wat eet.

Door een tussendoortje te eten heb je bij de lunch niet zo’n enorme honger en blijft de motor lekker op gang. Neem bijvoorbeeld een stuk fruit en/of wat noten. Dit is een gezonde en voedzame snack waarmee je weer even vooruit kan.

Neem liever geen liga of andere bewerkte voeding. Bewerkte voedingsmiddelen staan meestal bol van de suiker, zout, smaak en conserveringsmiddelen. En dat kun je missen als kiespijn.

3. Drink voldoende water

Voldoende vocht is belangrijk als je graag wilt afvallen. Hopelijk weet je al dat fris en fruitdranken verschrikkelijk veel suiker bevat. Dit kun je beter niet drinken als je om je gezondheid en slanke lijn geeft.

Probeer liever gewoon water te drinken. Dit is het beste voor je lichaam en zorgt ervoor dat je dorst niet verward voor honger.

4. Eet geen suiker

Suiker is heel slecht voor je lichaam. Als je geeft om je gezondheid en om je lijn dan je beter geen suiker eten of drinken. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat je van een teveel aan suiker dik wordt.

En helaas stoppen voedingsfabrikanten in bijna alle bewerkte voeding suiker… Kijk maar eens op de verpakking van verschillende producten. In bijna alle producten zit suiker. Vaak nog verstopt onder een andere naam….

De makkelijkste manier om dit te voorkomen is door geen bewerkte voeding meer te eten. Koop gewoon zelf de verschillende ingrediënten en kook zelf een lekker maaltijd. Op deze manier krijg je betere voedingsstoffen binnen en vermijd je de suikers!

5 Doe aan krachttraining

Krachttraining is niet alleen voor de grote spierbundels in de sportschool. Als je graag wilt afvallen dan is krachttraining ook voor jou een goed hulpmiddel! Het zorgt voor de opbouw van spieren. Deze spieren hebben iedere dag energie nodig. Je lichaam verbrand dus iedere dag meer energie als het veel spieren heeft!

En je hoeft bang te zijn dat je er gaat zien als de hulk. Hiervoor moet je alles aanpassen. De voeding, training alles. Als je 1 of 2 keer per week krachttraining doet dan krijg je sterkere spieren en een slanker lichaam!

Share:

Geef een reactie