afvallen buikvet verbranden

Afvallen en buikvet verbranden

Waarschijnlijk wil jij net als vele andere mensen een mooie platte en strakke buik hebben. Zeker als je al wat kilo’s bent afgevallen, kan het erg frustrerend zijn om nog niet de buik te hebben waar je van droomde. Het is namelijk erg lastig om buikvet te verliezen en vaak gebeurt dit ook pas als laatste. Dit is niet voor niets, want de buik is ook vaak dé plek waar vet als eerste wordt opgeslagen, logisch dus dat het hier als laatst weer verdwijnt. Toch snappen we dat dit erg vervelend is en daarom gaan we nog wat extra tips geven in dit artikel!

Gezonde voeding is de basis

Als eerste is het belangrijk dat je je realiseert dat een gezond en regelmatig eetpatroon belangrijker is dan het doen van buikspieroefeningen, voor het krijgen van een mooie platte buik. Buikvet verdwijnt helaas niet door het doen van oefeningen, het kan je wel helpen om uiteindelijk een sterkere en strakkere buik te krijgen. Buikspieroefeningen doen kan dus zeker bijdragen aan een strakkere buik, maar het gaat helaas geen buikvet verbranden. Als je wilt afvallen is het daarom belangrijk dat je een gezond en regelmatig eetpatroon aanleert, dit is de basis voor een mooie, platte en strakke buik. Ga daarom geen maaltijden overslaan, regelmaat is erg belangrijk en zo hou je je spijsvertering aan de gang. Aan de andere kant is het ook niet de bedoeling dat je jezelf gaat uithongeren. Als je tussen de maaltijden door nog trek hebt, pak dan gerust een gezond tussendoortje. Denk een een gekookt ei, rijstwafels met beleg, handje nootjes, olijven of een zelfgebakken koekje of lekkere reep.

Kies voor gezonde én lekkere recepten

Er zijn tegenwoordig gelukkig een hoop gezonde én lekkere recepten te vinden op het internet. Afvallen en buikvet verbranden gaat het beste als je dingen eet die je lekker vindt en die je niet met tegenzin moet gaan opeten. Op die manier maak je de kans zo groot mogelijk dat jij je doel gaat halen en eindelijke die mooie strakke buik krijgt. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar recepten die jou aanspreken en die jij lekker vindt. Afvallen en gezonder leven moet je zo leuk mogelijk voor jezelf maken, anders wordt het alleen maar moeilijker om vol te houden en jouw doelen te bereiken. Realiseer je dus dat gezonde voeding erg belangrijk is, je lichaam heeft genoeg voedingsstoffen nodig om normaal te functioneren. Een ander voordeel van een regelmatig en voedzaam eetpatroon is, dat je minder vaak honger hebt, je hebt dus minder eetbuien en dat zal een positief effect hebben op het buikvet verbranden.

Variatie is erg belangrijk

Gezond eten hoeft dus helemaal niet saai en smakeloos te zijn als je op zoek gaat naar lekkere recepten. Probeer ook zoveel mogelijk te variëren, bloemkool is erg gezond, maar als je iedere dag bloemkool eet en bijna geen andere groenten dan is het een stuk minder gezond. Probeer zoveel mogelijk kleuren groente en fruit te eten. De kleur van groente en fruit zegt namelijk iets over de voedingsstoffen die daarin voorkomen. Als je dus zoveel mogelijk kleuren combineert een uitprobeert, weet je zeker dat je gezonder bezig bent!

Photo: Josh Janssen

Share: