beweegvormen

Wat is de beste beweegvorm als je wilt afvallen?

​Dat bewegen goed voor je is, hoef je niemand meer te vertellen. Toch roept het vragen op. Welke beweegvorm moet je kiezen? Is er een speciale beweegvorm die extra voordelen heeft wanneer je aan het afvallen bent?

Afvallen doe je door je voedingspatroon te veranderen. Om af te vallen moet je minder calorieën eten dan je lichaam verbruikt. Eet je meer calorieën dan je lichaam verbruikt? Dan gaat dat beetje extra beweging weinig effect hebben op je gewichtsverlies. Toch kan extra beweging geen kwaad als je gewicht wilt verliezen, je verbrand er ten slotte wat extra energie mee.

Wat is de beste beweegvorm?

Er zijn tal van verschillende sporten. De een is heel intensief, de ander wat minder. Sporten kan individueel of in teamverband. Om je een idee te geven welke beweegvormen er zijn en wat de voordelen hiervan zijn, worden hieronder een aantal beweegvormen beschreven.

Krachttraining & Fitness

Wil je wat gewicht kwijt? Dan doe je er goed aan om krachttraining te doen. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je minder risico loopt spiermassa te verliezen tijdens het afvallen. 

High Intensity Interval Training (HIIT)

Een HIIT-training is een krachtige training waarbij je, in ongeveer 20-30 minuten, achter elkaar een aantal korte en intensieve oefeningen uitvoert. Hiermee verbrand je redelijk veel energie. Je kunt dit uitvoeren in de sportschool, maar ook thuis met bijvoorbeeld de oefeningen van Afvallen met Nederland.

Wandelen en hardlopen

Easy does it. Een stukje wandelen is een van de makkelijkste beweegvormen die er is. Je kunt gemakkelijk even in je lunchpauze of na het avondeten een stukje wandelen. Liever wat intensiever bewegen? Ga dan hardlopen! Met hardlopen verbrand je meer calorieën dan met wandelen, omdat hardlopen een stuk intensiever is. Toch kleeft er een nadeel aan: het is iets zwaarder voor je gewrichten.

Teamsport

Er zijn veel verschillende soorten teamsporten, maar één ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen. Een teamsport zorgt voor gezelligheid.

Wat nu de beste vorm van beweging is, valt over te discussiëren. Wat wel zeker is, is dat je een beweegvorm moet kiezen dat bij je past. Je houdt het ten slotte langer vol wanneer je iets doet wat je leuk vindt!

Share: