koolhydraatarm brood

De voordelen van koolhydraatarm brood

Het koolhydraatarm brood is een steeds populairdere vorm van broodconsumptie en dat heeft als reden dat het goed binnen het koolhydraatarm dieet valt en je er effectief mee kunt afvallen.

Het brood bevat namelijk minder koolhydraten dan normaal brood, wat juist best een flinke hoeveelheid koolhydraten bevat. Gemiddeld gezien bevat koolhydraatarm brood dertig procent minder koolhydraten bevat dan gewoon brood. Het brood bevat ook minder calorieën. Ook bevat dit brood meer eiwitten dan normaal brood en dit maakt het ontzettend geschikt om af te vallen.

Normaal brood is gemaakt van tarwemeel en dit bevat veel koolhydraten. Koolhydraatarm brood wordt gemaakt van sojameel en dit bevat aanzienlijk minder koolhydraten. Daarnaast bevat deze soort ook meer noten, pitten en lijnzaad en deze bronnen zijn erg rijk aan voedingsvezels.

Kortom, koolhydraatarm brood bevat dus ontzettend veel goede stoffen en juist minder aan koolhydraten.

Algemene informatie betreffende koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood is beschikbaar bij de meeste bakkerijen en u kunt hier gerust naar vragen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om dit te kopen bij speciaalzaken, te bestellen op het internet of zelf te maken. Zo zijn er broodmixen beschikbaar waarmee u zelf dit kunt maken.

Granen bevatten veel koolhydraten en dit past minder goed in het koolhydraatarm dieet. De smaak van dit brood is wel verschillend van normaal brood. Wanneer het brood toch minder smaakt dan verwacht, kan je het brood eventueel roosteren. Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het eten van koolhydraatarm brood, maar er zitten wel gevaren aan.

Het koolhydraatarm dieet is een uitstekende manier om af te vallen, maar het is niet verstandig om de koolhydraatinname te drastisch te beperken. Het lichaam heeft zijn koolhydraten nodig en kan een verstoring veroorzaken in het functioneren en dan met name op het gebied van sporten. Het lichaam heeft energie nodig en het volledig beperken van de koolhydraten is niet aan te raden. Tevens is het beter om dit geleidelijk aan te beperken. Koolhydraatarm brood is wel een goede manier om toch broodjes te kunnen eten en je aan het dieet te houden.

Photo credit: sonja pieper

Share:

Geef een reactie