shakes

Kun je met schakes afvallen?

Eiwitshakes zijn heel populair om gewicht te verliezen. In de meeste diëten vervang je een maaltijd per dag met een shake. Misschien twee maaltijden per dag als je veel wilt afvallen.

Val je er echt van af?

Een eiwitshakes bevat meestal heel weinig calorieën. Veel minder dan een normale maaltijd. Je krijgt op deze manier dus veel minder calorieën binnen. Hierdoor zou je dus moeten afvallen als je ook goed oplet bij de andere maaltijden die je eet.

De andere maaltijden zouden altijd moeten bestaan uit:

  • veel groentesenig
  • vlees
  • weinig koolhydraten zoals aardappelen, pasta en rijst

Door de andere maaltijden op deze manier te eten zorg je ervoor dat je optimaal profiteert van de caloriereductie van de eiwitshake.

Heeft een eiwitshake nog andere voordelen?

Een eiwitshake bevat voornamelijk eiwitten. Soms zijn er nog wat koolhydraten aan toegevoegd voor de smaak. Deze eiwitten hebben een aantal voordelen:

  • van de eiwitten zit je vol
  • beperkt het spierverlies

Eiwitten zorgen voor een vol gevoel. Hierdoor zal je na een shake ondanks dat er weinig calorieën in zitten toch enige tijd vol zitten. Dit is een groot voordeel van de eiwitten in de eiwitshake.

Ook zorgen de eiwitten in de shake voor minder spierverlies. Dit is een groot voordeel van de eiwitshake omdat het lichaam door de caloriereductie naast het vet ook de spieren zal gaan verbranden voor energie. Door de eiwitten in de eiwitshake zal dit effect enigszins beperkt blijven.

Afvallen met eiwitshakes kan een prima manier zijn om wat af te vallen. Met deze manier verlies je snel wat kilo’s. Let alleen wel op je gezondheid. Je mist wel wat voedingsstoffen als je een eiwitshake neemt i.p.v. een gezonde maaltijd.

De beste manier om gezond gewicht te verliezen is toch een andere levensstijl aanmeten. Probeer meer te bewegen en gezond te eten. Dat is uiteindelijk de beste manier om structureel en blijvend gewicht te verliezen.

Photo credit: health gauge

Share:

Geef een reactie